Life Extension a identificat anumiti compusi care imita beneficiile unei diete cu restrictii calorice, proces care incetineste aspectele legate de imbatranire. Acesti compusi includ trans-resveratrol (despre care cercetatorii sustin ca este cel mai activ constituent), quercetina, extract de struguri integrali, dar si anumiti compusi gasiti in fructe de padure, cum ar fi trans -pterostilbena si acum fisetina.
Resveratrolul poate fi cel mai eficient compus pentru mentinerea sanatatii optime si cresterea longevitatii. Resveratrolul este o substanta produsa de o planta numita Vitis vinifera atunci cand este atacata de mucegaiuri. Deoarece din ce in ce mai multe pesticide sunt folosite in vinificatia moderna, nivelul de resveratrol din vin a scazut. Vinul rosu contine resveratrol, dar cantitatea variaza in functie de originea sa, de momentul recoltarii si de alti factori. In zilele noastre, vinul rosu contine doar 1-3 mg de resveratrol pe litru, chiar si cele mai robuste. Dupa ani de cercetari neobosite, un extract de resveratrol este acum disponibil ca supliment alimentar.
Cercetarile finantate de Life Extension au aratat ca o combinatie de resveratrol cu doze mici (20 mg) plus extract din seminte de struguri a imitat multe dintre schimbarile favorabile in modul in care sunt citite genele animelor cu restrictie calorica. Alte studii indica faptul ca pot fi necesare doze mai mari pentru a obtine toate beneficiile pozitive ale resveratrolului, cum ar fi sensibilitatea sanatoasa la insulina, functia mitocondriala imbunatatita, inflamatia redusa si protectia impotriva efectelor unui stil de viata nesanatos. Dozele potential eficiente au o gama larga: de la 20 la 250 mg pe zi si mai mari. Potenta resveratrolului se poate baza pe starea dvs. actuala de sanatate si / sau pe dorinta dvs. de a atinge o viata umana mai sanatoasa si mai lunga.
Fisetina, care se gaseste in capsuni, are capacitatea de a „activa” molecule puternice de semnalizare celulara care sustin expresia tinereasca a genelor, protejeaza ADN-ul si celulele sanatoase. Fisetina sustine, de asemenea, imbatranirea neuronilor in prezenta stresului oxidativ. Ceea ce este mai important este ca functioneaza in sinergie cu resveratrolul. Cercetatorii au descoperit dovezi convingatoare ale capacitatii fisetinului de a stabiliza resveratrolul si de a-i extinde efectele. Astfel, in mod firesc, l-am adaugat, impreuna cu aceste alte patru mimici de restrictie a caloriilor, la cea mai avansata formulare de resveratrol.